A Halfbrick Studios fejlesztői egy arcade stílusú játékkal rukkoltak elő, a széles körökben, méltán kedvelt Fruit Ninja-val. A 2001 óta működő ausztrál szoftverfejlesztő már jól ismert mobil platformok terén. Számos játék fűződik a nevükhöz PSP mini, Nintendo DS vagy épp Gameboy-on.

Na de lássuk a játékot amely leginkább ismertté tette őket, az Androidra elkészített ingyenes Fruit Ninja-t. Egy igencsak lédús arcade stílusú játékról beszélünk mely sok izgalmat és fejtörést nem fog okozni de annál több szórakozással töltött órát fog adni nekünk. A játék alapötlete nagyon egyszerű, ahogy a címből is kiderül egy ninja szerepébe kell bújnunk amihez elengedhetetlen eszközünk egy szamuráj kard, de ma nem gonosz szörnyeket és más feketeruhás szamurájokat kell legyőznünk hanem egy annál is nehezebb kihívás vár ránk, gyümölcsöket kell aprítanunk.

Amint elindítottuk a játékot szembetűnik pár sikertelen kattintás után a játék kulcsfontosságú mozdulata. Itt nem érinteni és kattintgatni kell, hanem egy egy bátor mozdulattal kettévágni az általunk választott menüpontot. Miután mindezen sikerült átrágni magunkat, vagyis inkább átvágni, kezdődhet is a játék.

Fruit Ninja - android játékok

Fruit Ninja - ingyenes android játékok

Első pillantásra pofonegyszerű játéknak tűnik, a gyümölcsök a képernyő alsó része felől megjelennek a képernyőn és nekünk csak ketté kell hasítanunk őket, csakhogy nem lesz végig ilyen egyszerű dolgunk. Nem kell sokat várnunk, hogy bonyolódjon a helyzet és egyszerre több, akár 5-6 gyümölcs szaladgáljon a képernyő minden irányába és arról ne is beszéljünk mikor a legnagyobb kapkodás közepette még egy vicces kis bomba is belekerül az aprításra váró gyümölcsök közzé. Egy óvatlan mozdulat és máris kezdhetjük újból az egészet es oda a rekordunk.

Három játékmódra van lehetőségünk: Classic ahol nincs időkorlát, de 3 kihagyott gyümölcs után vagy egy kettévágott bomba után máris kezdhetjük újból, a Zen mód ahol se bomba se élet nincs, ellenben a fejlesztők ellátták egy 90 másodperces korláttal hogy mégis tétje legyen a pontgyűjtésnek, es az utolsó játékmód talán a legnehezebb, az előző kettő keveréke, ahol 60 másodperc es bombák sokasága nehezíti a játékunkat. Természetesen lehetőségünk van eredményeink megosztására is a több mint 5.000.000 felhasználóval akik már letöltötték a játékot.

A Fruit Ninja játék elérhető ingyenes illetve fizetős változatban is, természetesen ez esetben reklám mentesen, és a fejlesztők gondoltak az NVIDIA Tegra2 chipel rendelkező okostelefon tulajdonoskra is, számukra a THD verzió ajánlott.